Home Artikelen Archonten: bevrijd jezelf van energieparasieten

Archonten: bevrijd jezelf van energieparasieten

6632
0
archonten

Energieparasieten vind je in alle soorten en maten: van menselijk tot niet-menselijk, van aards tot niet-aards. Om volledig in je kracht en je potentie te kunnen staan op aarde, is het van belang je bewust te zijn van het bestaan van de diverse energieparasieten, om jezelf er zo nodig van te kunnen vrijwaren of bevrijden. In dit artikel, een vervolg op het artikel in 2 delen (lees hier 1 & 2) van Cameron Day dat ik vertaalde voor Nieuwetijdskind Magazine, wil ik nader ingaan op energieparasieten en de zg. archonten of ‘enkelbijters’ in het bijzonder.

Parasieten

Maar wat zijn parasieten nu eigenlijk? De Van Dale geeft de volgende omschrijving:

pa·ra·siet (meervoud: parasieten)
1(de; m) dier dat, plant die op of in een ander organisme leeft en daaruit voedsel trekt;
2(de; m,v) iem. die op anderen teert

Zowel mensen, planten als dieren kunnen zich parasitair gedragen: teren op de energie van anderen. Daarbij zijn wel verschillen in de mate waarin de parasiet de gastheer schade berokkent.
Zo levert bijvoorbeeld de bekende schimmel Candida zelfs een nuttige en noodzakelijke bijdrage aan onze spijsvertering, en wordt pas destructief wanneer ze zich te sterk vermeerdert en het lichaam van de gastheer in feite over gaat nemen.

Het toelaten van parasitaire organismen

Wanneer mensen zich parasitair gedragen, heeft de ‘gastheer’ meestal een onbewuste reden om in het gedrag mee te gaan. Het is altijd van belang, wanneer je het gevoel hebt dat je mensen op je energie of kosten laat teren, te onderzoeken waarom je dit toestaat. Is het een onbewust overlevingsmechanisme? Een manier om goedkeuring of liefde te krijgen? Om strijd te vermijden? Of heb je niet het gevoel dat je het recht hebt op je eigen plek, je eigen energie, je eigen bestaan?
Zoals bij alle parasieten geldt ook hier: los je eigen onbewuste patronen op, heel je eigen zwakke plekjes, anders komt er, wanneer je de parasiet eruit gooit gewoon een nieuwe voor in de plaats.

Parasitair gedrag

Degene die zich parasitair gedraagt kan, als hij daarvoor openstaat, ook zijn eigen gedrag aan nader onderzoek onderwerpen. Waarom probeer ik kracht, energie, aandacht, erkenning, middelen etc via de ander te krijgen? Geloof ik niet dat ik het zelf kan, waard ben? Durf ik niet zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen energie en welzijn? Ben ik te gemakzuchtig? Sta ik niet op eigen benen? Wat heb ik nodig om in mezelf te geloven, me te verbinden met de Bron en in mijn eigen licht te gaan staan?

Niet-belichaamde parasieten

Maar ook niet-belichaamde wezens kunnen zich parasitair gedragen. Ook hier zie je weer verschil in de mate van destructiviteit.

Onbewuste entiteiten
Onbewust gestorven entiteiten die zijn aangehecht in het energiesysteem van levende mensen, kunnen bijvoorbeeld veel energie kosten en voor emotionele problemen of gezondheidsklachten zorgen. Ze zijn zich zelf echter meestal helemaal niet bewust van het schadelijke effect van hun aanwezigheid. Ze zijn tevens makkelijk ‘wakker’ te maken en door te sturen naar het Licht, wanneer we ons van hun aanwezigheid bewust geworden zijn.

Bewuste entiteiten
Bewuste entiteiten die er daadwerkelijk voor gekozen hebben zich bij levende mensen aan te hechten zijn soms wat lastiger op te sporen: ze gebruiken, net als de meer ‘professionele’ parasieten als ‘enkelbijters’ vaak trucjes om ervoor te zorgen dat je hun aanwezigheid niet opmerkt en gaat denken dat de negatieve gedachten en gevoelens die ze sturen of versterken helemaal van jou zijn.
Het grappige is, dat diezelfde trucjes er uiteindelijk voor zullen zorgen dat ze door de oplettende medemens worden opgemerkt en door de mand vallen: het gaat immers opvallen als je steeds zonder reden opeens bizarre gedachten krijgt, plots extreem down wordt, niet meer helder kan denken, etc., vooral wanneer je met spirituele zaken bezig bent en op het punt staat je van belangrijke zaken bewust te worden.
Daarom is bewust zijn van jezelf, je gevoelens, je lijf en je directe omgeving zo belangrijk (zie ook mijn artikel Omgaan met entiteiten voor tips).

enkelbijters

Duistere entiteiten
Entiteiten die aan de donkere pool opereren, zoals demonische wezens, gevallen engelen en dergelijke, lijken erg op enkelbijters in hun tactieken die ze gebruiken om je frequentie te verlagen, onmin te zaaien en onopgemerkt te blijven door de gastheer door misleiding.
Daarbij lijkt het erop, dat demonische wezens vooral opereren vanuit het motief om mensen zoveel mogelijk van het Licht af te houden en uit hun kracht te houden. Het is, zou je kunnen zeggen, hun baan en hun levenswerk als werknemers van de donkere pool. Ze lijken er een sadistisch genoegen in te scheppen. Dat ze er ook nog energie van krijgen om mensen met manipulatieve trucjes, beïnvloeding en illusie in het verderf te storten, is waarschijnlijk vooral een bonus.

Enkelbijters
Archonten, of, zoals ik ze in navolging van Cameron Day noem, enkelbijters daarentegen moeten er echt van leven – dat denken ze althans. Ze hebben zich van het Licht van de Schepper afgekeerd, weten geen andere manier om aan energie te komen dan het te stelen van wezens die ze beïnvloeden en gedragen zich daarin als fanatieke bloedzuigertjes. Zij zijn wat dat betreft parasieten in de meer pure zin van het woord.

Eerste kennismaking met archonten oftewel enkelbijters

Archonten: bevrijd jezelf van energieparasieten
De Archonten worden genoemd in de Nag Hammadi-geschriften, die gevonden werden als perkamentrollen, bewaard in luchtdichte kruiken.

Voordat ik me bewust was van het bestaan van enkelbijters, behandelde ik als reïncarnatietherapeut elke duistere niet-menselijke entiteit die ik tegenkwam als demonische aanhechting of ‘obsessor’ – en dat werkte op zich prima. Ze komen op dezelfde manier ‘binnen’ (wanneer we buiten bewustzijn zijn, in shock, gedrogeerd, uitgeput of buiten zinnen) en passen dezelfde tactieken toe (misleiding, versterking van negatieve gedachten en gevoelens, verstoring van je waarneming) en zorgen voor vergelijkbare klachten. Maar toen ik op het bestaan van enkelbijters attent werd gemaakt, realiseerde ik me dat er toch wel verschillen zijn.

Ongeloof

Ik moet bekennen dat ik zoals zovelen eerst in de lach schoot bij het idee van ‘enkelbijters’. Buitenaardse parasieten? Serieus? Wat niet hielp was dat de eerste artikelen die ik tegenkwam op internet nogal sensatie-achtig over kwamen, compleet met bizarre ‘enge’ plaatjes. Maar omdat ik het fenomeen toch serieus wilde onderzoeken zocht ik verder – en kwam al snel uit op het meer praktische artikel van Cameron Day (zie deel 1 en deel 2 van dit artikel op Nieuwtijdskind: ”noem ze nooit Archonten”). Ik denk dat het universum er de hand in heeft gehad dat het artikel juist die dag onder mijn neus kwam, want de volgende dag kon ik de kennis meteen toepassen op één van mijn cliënten – en naar ik nu denk, het ernstigste geval van enkelbijter dat ik in lange tijd tegen zal komen.

enkelbijters

Een wel heel hardnekkige enkelbijter

Deze cliënt leed al zolang hij zich kon herinneren aan een vreemde blokkade die ervoor zorgde dat hij niet bij zijn passie kon komen. Het was net of hij met zijn denken tegen een glazen plaat aan botste, elke keer als hij het probeerde. Daarbij had hij ook vaak ernstige hoofdpijn en nekpijn. We hadden al meerdere succesvolle sessies gedaan om angsten en blokkades uit vorige levens en de vroege jeugd op te lossen, maar de ‘glazen plaat’ bleef. Toen we er gewapend met de nieuwe kennis naar gingen kijken, kon hij ervaren dat er inderdaad iets zat dat helemaal vergroeid was met zijn hoofd en nek. Er was een enorme angst mee verbonden, een angst die hij goed kende. Zijn hele leven had hij verondersteld dat die angst van hem was, dat de vergroeiing bij hem hoorde, dat hij die was, maar wat bleek – de angst was van een enkelbijter en die was zeer beslist geen deel van hem!
Toen ik opperde de enkelbijter los te maken en naar het licht te sturen, was er paniek in de tent – de enkelbijter wilde beslist niet naar het Licht, hij ging nog liever dood! Tja… als therapeut ben ik er niet voor te porren wezens van welke aard dan ook dood te maken, dus besloten we de oplossing van Cameron Day toe te passen – het losmaken van de dikke tentakels waar hij mee vast zat en een energetisch ‘transport’ naar de Galactische container – ziezo! Het effect was verbazingwekkend. Instant opluchting.
De volgende dag kreeg ik een e-mail van de cliënt – hij wist nu wat zijn passie was, hij wist nog niet hoe hij die zou gaan verwezenlijken maar had er het volste vertrouwen in dat het ‘hoe’ vanzelf duidelijk zou worden. Fantastisch!

De dagen erop kwam ik meer gevallen van enkelbijter tegen, zowel bij cliënten als in mijn eigen omgeving. Daarbij werd me meer duidelijk over de aard van het beestje. Hieronder beschrijf ik wat ik er tot nu toe over geleerd heb.

Enkelbijters kunnen lang meegaan

Enkelbijters kunnen, als ze bij ons zijn aangehecht zeer lang met ons meereizen, door incarnaties en de tijd heen. Het vervelende hiervan is dat we dan, omdat we niet anders meer weten, totaal blind kunnen zijn voor het feit dat we negatief worden beïnvloed door een parasiet. In het bovengenoemde voorbeeld was de enkelbijter in kwestie al zo lang aangehecht, dat de man in kwestie was gaan denken dat het een deel van hemzelf was. Bij mijzelf en bij diverse cliënten ontdekte ik enkelbijters die in vorige levens, lang geleden waren aangehecht. Eenmaal betrapt, was het makkelijk ze voorgoed weg te halen.

Enkelbijters komen makkelijk binnen maar zijn ook makkelijk te verwijderen

Zoals eerder gezegd komen enkelbijters binnen op momenten dat mensen in shock zijn, buiten bewustzijn, buiten zinnen, oververmoeid, emotioneel, etc. Het lijkt erop dat ze wat betreft wat makkelijker een ingang vinden dan demonische entiteiten of onbewuste gestorven mensen. Misschien is dat omdat ze er zo handig in zijn geworden stiekem naar binnen te glippen, zich te verbergen en van onze energie te snoepen, het is immers hun enige wijze van overleven (denken ze).
In het eerste deel van dit artikel beschrijft Cameron een effectieve manier om ze zelf te verwijderen. Ik heb gemerkt dat deze prima werkt, en in plaats van het Galactisch Wezen vraag ik persoonlijk graag de assistentie van Aartsengel Michael om de betreffende parasiet te escorteren naar de ‘container in het universum’. Met theta healing zijn de parasieten ook zeer goed en snel te verwijderen.

Enkelbijters zijn sluw… maar hoe intelligent zijn ze werkelijk?

Daar enkelbijters zich hebben gespecialiseerd in misleiding en beinvloeding, zijn ze daar erg goed in geworden en moeten als ‘tegenstander’ zeker niet onderschat worden. Ik heb echter nog geen gevallen gezien waarbij enkelbijters gebruik maakten van meer geavanceerde ‘technieken’ van beinvloeding en indoctrinatie, zoals het plaatsen van energetische implantaten, iets waar sommige andere buitenaardse rassen en demonen zich wel in hebben gespecialiseerd. Maar wie weet kom ik dat in de praktijk nog tegen – en ook in dat geval zullen ze hun eigen aanwezigheid weer verraden door hun eigen trucjes.

Enkelbijters kunnen ‘gestuurd’ worden

Ik heb gemerkt dat, zeker in vroeger tijden, er door kwaadwillende mensen nog wel eens gebruikt werd gemaakt van enkelbijters die door gebruik van zwart-magische praktijken bewust werden gestuurd om bij anderen aan te hechten en hen te saboteren. Tegenwoordig zal dit niet veel voorkomen. Gelukkig geldt ook hier, dat wanneer je je van hun aanwezigheid bewust bent, ze makkelijk te verwijderen zijn.

Enkelbijters zijn stiekem

Net als alle wezens van de donkere pool, kunnen enkelbijters niets doen tegen onze bewuste vrije wil in. Ze moeten dus in het verborgene opereren, en daar zijn ze meesters in. De enige echte tactiek die ze hebben, is het oude spelletje van wegkruipen in een hoekje van ons bewustzijn, en vandaar uit stiekem onze waarneming en ons denken verstoren, onze gedachten en emoties manipuleren, etc. Dit laatste doen ze vooral door, als je frequentie iets daalt door negatieve gedachten of emoties, daar op in te springen en de frequentie nog wat verder te doen zakken waardoor je in een negatieve spiraal terecht kan komen.

Los opererende enkelbijters

Enkelbijters kunnen ook ‘los’ opereren en onmin veroorzaken door tussen mensen in te gaan staan en hun waarneming van elkaar negatief te beïnvloeden, miscommunicatie en misverstanden in de hand te werken. Als er een enkelbijter van buitenaf bezig is kun je dit o.a. merken doordat je niet meer zo helder kunt denken of zelfs wazig wordt, je je gesprekspartner opeens niet meer begrijpt, je gesprekspartner je opeens toch wel erg onaangenaam toeschijnt, de onmin plotseling escaleert, etc.
Als dit gebeurt kun je het beste stoppen met het onderwerp waar je ruzie over had, indien mogelijk de aanwezigheid van mogelijke enkelbijters bespreekbaar maken, checken en… er vooral een grap van maken. Humor relativeert, werkt de-escalerend, en brengt je weer in verbinding met je kracht en je Goddelijke Zelf. Als je er met je gesprekspartner een wedstrijdje van maakt wie de gekste naam voor de enkelbijter kan verzinnen, en even op ‘enkelbijterjacht’ gaat, zal het snel gedaan zijn met de ruzie.

Hoe spoor je ze op?

Als je vermoed dat er een enkelbijter actief is, is je gevoel meestal afdoende. Twijfel je, dan kun je altijd een divinatietechniek gebruiken zoals pendels, tarotkaarten, of iemand anders een spiertest laten doen (als je ‘besmet’ bent, werken spiertesten niet goed, is mijn ervaring. Iemand die vrij is van enkelbijters kan het dan voor jou testen).

Enkelbijters en het aanhechtingspunt

Wanneer mensen demonische entiteiten of overleden personen in hun systeem hebben, is het bijna altijd noodzakelijk het zg. ‘aanhechtingspunt’ te helen: de reden waarom het energiewezen in kwestie binnen kon komen. Vaak is dit een getraumatiseerd deel van onszelf, bijvoorbeeld een Innerlijk Kind-stukje of een getraumatiseerd vorig leven. Soms is er ook een persoonlijke connectie, hebben we met de persoon in kwestie nog iets uit te werken.
Bij enkelbijters is ook noodzakelijk het ‘aanhechtingspunt’ te helen als het een ‘oude’ enkelbijter betreft die inderdaad is aangehecht aan een getraumatiseerd vorig leven of innerlijk kind. Het getraumatiseerde deel van ons zou, als het niet geheeld werd, anders makkelijk weer andere negatieve energieslurpers binnen kunnen laten.
Omdat enkelbijters vrij makkelijk aanhechten op momenten van minder grote verstoring van ons bewustzijn, zoals stress, oververmoeidheid, emotioneel controleverlies is het niet altijd nodig naar een aanhechtingspunt te zoeken: als het een recente aanhechting betreft zonder echte traumatische gebeurtenis, is het simpelweg verwijderen van de parasiet veelal afdoende.

De meerwaarde van enkelbijters

Zoals alles wat bestaat uiteindelijk uit dezelfde Goddelijke Bron stamt, zijn ook enkelbijters deel van het grote geheel en hebben recht van bestaan. Maar je zou je na het lezen van dit alles af kunnen vragen wat nu de zin van dit alles nu eigenlijk is.

Net als duistere entiteiten, laten ook parasieten ons feilloos zien waar we nog niet stevig in onze schoenen staan, waar we nog onbewust zijn, waar we nog niet geloven in onszelf en onze kracht. Juist omdat ze met hun trukendoos misbruik maken van onze pijnstukken brengen ze deze aan het licht, waar ze aangepakt en geheeld kunnen worden. Ze kunnen alleen infiltreren en hun trucjes gebruiken wanneer we niet bewust genoeg zijn om ze op te merken… en nog pijnstukjes hebben waar ze op kunnen teren. Een blij, vrij, stevig geaard mens die verbonden is met zijn Goddelijke Zelf zal geen enkelbijters binnen laten. Dus in plaats van te mopperen op enkelbijters (vinden ze fantastisch, krijgen ze energie van!), kunnen we ze beter resoluut de deur wijzen, en dan liefdevol kijken naar de pijnstukjes die ze aan het licht hebben gebracht om ze vervolgens te gaan helen en in onze kracht te gaan staan.