Home Artikelen Co-creëren met je ziel doe je zo

Co-creëren met je ziel doe je zo

2548
1
creëren

We creëren onze eigen realiteit van moment tot moment. We zijn net wandelende radiostations: we zenden onze intenties uit, onze gedachten en gevoelens, en strooien ze op elk moment van de dag het Universum in.

Interactie

Deze gedachten, intenties en emoties stralen naar buiten uit en gaan interacties aan met de energie-emissies van anderen. Ze botsen ermee als de intenties tegenover elkaar staan. Ze kunnen elkaar versterken als ze op dezelfde golflengte zitten en de intenties op hetzelfde gericht zijn. Ze kunnen ook volstrekt langs elkaar heen vliegen wanneer ze op een totaal ander niveau zitten.

Alles is frequentie

Op deze manier kunnen we elkaar tegenwerken, samenwerken om krachtig onze intenties realiteit te laten worden, of elkaars bestaan niet eens opmerken, ook al lopen we over dezelfde straat in dezelfde stad. Alles is energie en frequentie. Alle realiteiten en werelden bestaan vlak naast elkaar. Hemel en hel zijn maar frequenties. Het is maar waar je je op afstemt.

Ziel

De intenties die we uitzenden kunnen op deze wijze ook afgestemd zijn op ons Hoger Zelf, onze ziel, onze goddelijke intentie en zielemissie. Ze kunnen er ook onvoldoende zuiver genoeg op afgestemd zijn – of er zelfs lijnrecht tegenover staan.

Afgestemd

We kunnen voelen of we goed zijn afgestemd op de frequentie van onze eigen ziel. Wanneer we zonder belemmerende overtuigingen en angst, zonder inmenging van het ego, van negatieve intenties zoals jaloezie, hebzucht, boosheid, of slachtofferschap aan het creëren zijn, gaat alles soepel en met een minimum aan weerstand en stress.

Blijdschap

Als we doen waar we blij van worden, vanuit de overtuiging dat wat goed is voor ons, goed is voor ons allen, en dat wij net als de hele schepping het waard zijn te creëren en succesvol te zijn, ervaren we vreugde van co-creatie. Dan creëren we moeiteloos. Succes komt moeiteloos. We gaan mee met de flow van het Universum. Creëren is een vreugdevolle combinatie van geïnspireerde actie vanuit het hart, zonder gehechtheid aan het eindresultaat, en het laten ontstaan van de manifestatie van onze intenties.

co-creëren creatorschap

Het Universum komt ons tegemoet

Daarnaast kunnen we aan het effect van onze uitgezonden intenties merken of we afgestemd zijn op co-creëren met de ziel. De wereld en het Universum fungeren immers ook als een gigantische spiegel. Wanneer onze gedachten, gevoelens en intenties zuiver zijn afgestemd op ons hoger wezen en ons zieledoel, werkt het Universum met ons mee en komt ons tegemoet. Resultaten komen makkelijk, en op onvoorspelbare manieren. Het Universum werkt organisch.

Het werk

Daarom is het zo belangrijk onze oude belemmerende overtuigingen uit te werken en los te laten. Onze pijnstukken te helen. Onze oude pijnstukjes zorgen er nog voor, dat we creëren vanuit daaraan verbonden belemmerende overtuigingen. Dit kunnen onbewuste programmaatjes zijn als ‘’Ik kan het toch niet,’’ ‘’Alles zit toch altijd tegen,’’ ‘’Ik ben niet goed genoeg,’’ ‘’Ik moet anderen beconcurreren om succes te hebben,’’ etc. Deze verstoren de verbinding met de ziel en het universum, en daardoor ons vermogen te co-creëren. Dan kost creëren veel meer moeite. Door ze te helen, gaat creëren van wat we willen meer en meer moeiteloos.

Een voorbeeld: de zilveren boeddha

Tijdens het schrijven van dit artikel was ik bezig de laatste restjes van oude belemmerende inprentingen van mijn familie – het niet mogen hebben van overvloed – te helen en los te laten. Terwijl ik even naar de sofa liep om een telefoontje te plegen, het artikel in wording in mijn hoofd, viel mijn blik op iets glimmends dat op de vloer lag. Ik raapte het op. Tot mijn verbazing hield ik een minuscule lachende boeddha in mijn hand. Een zilveren hangertje. Ik had het dingetje nog nooit gezien. De lachende boeddha van de voorspoed. Een bevestiging van het Universum!

Magie

Maar hoe kan dit? Bij mijn weten kan ik in dit leven niet toveren. Ik verwacht ook niet dat de engeltjes met zilveren hangertjes strooien. Nee, zo werkt het niet. Het werkte als volgt…

Transformatie

Toen ik een grote belemmerende overtuiging uit mijn systeem zette ging mijn vermogen te co-creëren met mijn ziel opeens met stappen vooruit. Ik verhoogde mijn frequentie enorm. Op dat moment kon dit zilveren boeddhaatje, wat waarschijnlijk op een eerder moment uit een verpakking gevallen was, in mijn realiteit komen. Door de shift in bewustzijn verschoof mijn perceptie en kwam hij in beeld.

Goddelijke timing

De boeddha was er natuurlijk al, maar nu pas stond ik er open voor en kon ik hem waarnemen. En de magische timing van de ziel in soepele verbinding met de manifestatie van mijn ziel in de wereld, de persoon die ik nu ben, zorgde er in een moment van synchroniciteit voor dat mijn oog er nu wél op viel. In tegenstelling tot al die keren dat ik blindelings langs het hangertje gelopen moet zijn (stofzuigen is niet mijn favoriete hobby, dus waarschijnlijk lag hij er al een tijdje). Hoe wonderbaarlijk… en hoe logisch! Zo werkt co-creëren met de ziel.

© drs. Wendy Gillissen, 2018
Het is niet toegestaan (delen van) het artikel over te nemen zonder toestemming van de auteur. Delen via de social media knoppen van deze site natuurlijk wel, graag zelfs! Fijn dat je mijn copyright respecteert.

1 COMMENT

Reacties zijn gesloten.