Home De Zoektocht naar Tzanáta

De Zoektocht naar Tzanáta

tzanátaDe Zoektocht naar Tzanáta is het langverwachte vervolg op Wendy’s bekroonde debuutroman De Vloek van de Tahiéra en het tweede deel in de serie. Het boek is op 18 mei 2020 verschenen.

Meteen een exemplaar zonder verzendkosten bestellen bij de uitgever? Klik hier voor de webshop van Uitgeverij Boekenbent! Of bestel De Zoektocht naar Tzanáta bij bol.com.

Zeven jaar na zijn plotselinge vertrek heeft Yldich een verontrustende droom die hem terugbrengt naar het Huis van het Hert. Er verschijnen ranke schepen voor de kust die hem griezelig bekend voorkomen.
Ondertussen leidt Rom een rustig bestaan tussen de Einache van het hoge Noorden. Maar alles is niet wat het lijkt. Terwijl hij nog worstelt met zijn magische Tzanatzi erfenis komen er verontrustende berichten uit het Zuiden. De laatste Tzanatzi zijn aan het verdwijnen, en behalve hun botten wordt er niets van ze teruggevonden…

Recensies

Een boek dat ik niet weg kon leggen
Na zeven jaar keert Yldich onverwacht terug naar het Huis van het Hert in het Hoge Noorden door een droom van  Dánayel, de zoon van Rom. Hij droomde over een mooie vreemde plaats, waar bijna geen mensen meer woonden. En over schepen die er aan komen met mensen die op Rom lijken en bewapend zijn. Schepen waar ook iets donkers aan boord is geglipt… Het lijkt op het verhaal over de komst van de Tzanatzi 500 jaar eerder. Ondertussen komen er ook verontrustende berichten uit het Zuiden: De laatste Tzanatzi zijn aan het verdwijnen en behalve hun botten wordt er niets van ze terug gevonden. De droom en de berichten zijn voor Rom, Yldich, Eald en Eldairc reden om naar het Zuiden te gaan, op zoek naar antwoorden.

Het eerste deel uit deze serie ‘De Vloek van de Tahièra’ won in de VS drie prijzen voor zelfstandige auteurs.  Op het tweede deel, ‘De Zoektocht naar de Tzanáta’ moesten we wel langer wachten dan gedacht, namelijk bijna 11 jaar! Maar het was het wachten zeker waard. Dit vervolg is nog beter dan het eerste deel.

Het is een spannend en goed uitgewerkt verhaal vol magie. Een boek dat ik niet weg kon leggen. Je wilt het in één ruk uitlezen; weten hoe het Rom, Yldich, Eald  en Eldairc vergaat.  Beslist een aanrader! Ik hoop dat deel 3 van deze serie snel aan komt!
Sophia Loch
Sophias Webstek

Een verhaal wat je vanaf het begin bezig houdt!
Na het lezen van het eerste boek van Wendy, De Vloek van de Tahiéra, 6 jaar geleden was ik zo verrast door de boeiende en vooral levendige manier van schrijven dat ik heel benieuwd was naar het 2de boek. Het heeft eventjes geduurd en met wat voor een super resultaat! Ook met dit boek weet Wendy de lezer mee te nemen, te laten voelen en ervaren/beleven. Een verhaal wat zich moeilijk laat wegleggen en je bezig houd tot de laatste letter. Alles is meegenomen, de wereld van kruiden en kristallen, de geziene en ongeziene wereld steeds uitkomend op liefde en mededogen. Zeer het lezen waard!
Ellen Bary

Tzanáta

De Zoektocht naar Tzanáta is 18 mei 2020 verschenen.
Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws over Wendy’s serie?
Abonneer je dan op Wendy’s nieuwsbrief of houd Wendy’s Facebook pagina in de gaten!

Momenteel werkt Wendy aan het derde boek in de reeks: ‘Het Verloren Land.’

Preview

‘Dit verhaal,’ zei de Zieneres met een zachte stem, die toch ver genoeg reikte om in alle hoeken van de oude binnenplaats gehoord te worden, ‘is net zo goed voor de Bewaarder van Stormen als voor jullie. Het is een oud verhaal. Velen van jullie maken er deel van uit, en zijn erin verweven als draden op een weefgetouw. Het is een verhaal van schoonheid en glorie, van verdriet en verderf, en de enige juwelen die het versieren zijn de tranen van de Verlorenen, en van hen die ze nog steeds gedenken. De Patáni.’

Rom luisterde met zijn armen om zijn knieën geslagen, zijn zintuigen alert. De nacht vleide zijn fluwelen cape van duisternis over het land, en de lucht werd vervuld van de geluiden van zijn creaturen. Onzichtbare vleermuizen scheerden over de hoofden van de aanwezigen op zoek naar prooi. Het viel Rom op dat hoewel Elárym de Ontmoeting geopend had, het de Zieneres was die de leiding had, zij het op een subtielere wijze. Waar Elárym de Patáni voorging op het gebied van de strijd, leek het de Zieneres te zijn die hen in zaken van de geest leidde. Ze luisterden met onverholen aandacht, de jongste met open mond, een glinstering in hun donkere ogen, hun onverzorgde haar in hun gezicht als verwilderde kinderen in de ban van de verhalenverteller.

‘Eens,’ ging ze verder, ‘was de Citadel van Tzanáta een wonderbaarlijke plaats. Er was honger noch angst, en de mensen dansten ‘s nachts op de binnenplaats, als de vurige zon haar gezicht verborgen had en de hoogverheven sterren hun pad verlichtten.’

Haar weelderige vertelstijl deed Rom vreemd genoeg aan Yldich denken. Hij vroeg zich af of alle verhalenvertellers waren afgestemd op dezelfde vertellersgeest, of ze nu Tzanatzi of Einache waren. Terwijl ze sprak, werd de hemel zwart en tolden de sterren langzaam rond boven hun hoofden, glinsterend als de juwelen van haar verhaal.

© Wendy Gillissen, 2020

tzanata