De Zoektocht naar Tzanáta

De Zoektocht naar Tzanáta

tzanátaDe Zoektocht naar Tzanáta is het langverwachte vervolg op Wendy’s bekroonde debuutroman De Vloek van de Tahiéra en het tweede deel in de serie. Het boek is op 18 mei 2020 verschenen.

Meteen een exemplaar zonder verzendkosten bestellen bij de uitgever? Klik hier voor de webshop van Uitgeverij Boekenbent! Of bestel De Zoektocht naar Tzanáta bij bol.com.

Zeven jaar na zijn plotselinge vertrek heeft Yldich een verontrustende droom die hem terugbrengt naar het Huis van het Hert. Er verschijnen ranke schepen voor de kust die hem griezelig bekend voorkomen.
Ondertussen leidt Rom een rustig bestaan tussen de Einache van het hoge Noorden. Maar alles is niet wat het lijkt. Terwijl hij nog worstelt met zijn magische Tzanatzi erfenis komen er verontrustende berichten uit het Zuiden. De laatste Tzanatzi zijn aan het verdwijnen, en behalve hun botten wordt er niets van ze teruggevonden…

”Dit boek heeft een lange weg afgelegd om gerealiseerd te worden. Toen zijn voorganger, De Vloek van de Tahiéra was gepubliceerd, werd er een onvoorziene reeks gebeurtenissen in werking gezet die me dwongen mijn eigen reis door de Onderwereld te maken.
Te ontdekken dat ik zonder het te beseffen geen roman, maar in wezen een spirituele autobiografie had geschreven die meerdere levens omvatte was al verrassend genoeg. Om erachter te komen dat de gebeurtenissen, thema’s en lessen hun oorsprong vonden in de oorsprong van de ziel was het begin van een helende reis die meerdere jaren in beslag nam. Deze reis is nog niet compleet, want spirituele reizen kennen geen einde.”

tzanata

Preview

‘Dit verhaal,’ zei de Zieneres met een zachte stem, die toch ver genoeg reikte om in alle hoeken van de oude binnenplaats gehoord te worden, ‘is net zo goed voor de Bewaarder van Stormen als voor jullie. Het is een oud verhaal. Velen van jullie maken er deel van uit, en zijn erin verweven als draden op een weefgetouw. Het is een verhaal van schoonheid en glorie, van verdriet en verderf, en de enige juwelen die het versieren zijn de tranen van de Verlorenen, en van hen die ze nog steeds gedenken. De Patáni.’

Rom luisterde met zijn armen om zijn knieën geslagen, zijn zintuigen alert. De nacht vleide zijn fluwelen cape van duisternis over het land, en de lucht werd vervuld van de geluiden van zijn creaturen. Onzichtbare vleermuizen scheerden over de hoofden van de aanwezigen op zoek naar prooi. Het viel Rom op dat hoewel Elárym de Ontmoeting geopend had, het de Zieneres was die de leiding had, zij het op een subtielere wijze. Waar Elárym de Patáni voorging op het gebied van de strijd, leek het de Zieneres te zijn die hen in zaken van de geest leidde. Ze luisterden met onverholen aandacht, de jongste met open mond, een glinstering in hun donkere ogen, hun onverzorgde haar in hun gezicht als verwilderde kinderen in de ban van de verhalenverteller.

‘Eens,’ ging ze verder, ‘was de Citadel van Tzanáta een wonderbaarlijke plaats. Er was honger noch angst, en de mensen dansten ‘s nachts op de binnenplaats, als de vurige zon haar gezicht verborgen had en de hoogverheven sterren hun pad verlichtten.’

Haar weelderige vertelstijl deed Rom vreemd genoeg aan Yldich denken. Hij vroeg zich af of alle verhalenvertellers waren afgestemd op dezelfde vertellersgeest, of ze nu Tzanatzi of Einache waren. Terwijl ze sprak, werd de hemel zwart en tolden de sterren langzaam rond boven hun hoofden, glinsterend als de juwelen van haar verhaal.

© Wendy Gillissen, 2020

De Zoektocht naar Tzanáta is 18 mei 2020 verschenen.
Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws over Wendy’s serie?
Abonneer je dan op Wendy’s nieuwsbrief of houd Wendy’s Facebook pagina in de gaten!

Momenteel werkt Wendy aan het derde boek in de reeks: ‘Het Verloren Land.’

Tzanáta