Home Droomwerk Droomgroep Delft

Droomgroep Delft

Droomcursus Delft

Dromen houden ons op een inzichtelijke manier een spiegel voor: soms op een dramatische, soms op een ontroerende of juist zeer humoristische manier. Er zijn geen pasklare interpretaties voor de symbolen in je dromen. In plaats daarvan blijkt bij het werken met dromen altijd weer, dat we tijdens onze slaap heel creatief onze eigen symbolen creëren. Onze dromen geven ons daarbij een diep inzicht in onszelf, onze belevingswereld, en ons hogere potentieel. Daarbij geven ze vaak levendig commentaar op onszelf en ons leven. Dromen kun je onderverdelen in veel verschillende categorieën. Zo geven ‘herhaaldromen’ inzicht in thema’s in ons leven die een belangrijke actuele rol spelen, en geven grote inzichtdromen ons een kijkje in de andere dimensies van ons bestaan en de spirituele wereld.

Droomgroep I is een basis voor droomwerk waarin werken met je eigen dromen centraal staat. Als je enthousiasme voor droomwerk gewekt is, kun je ervoor kiezen ook aan Droomgroep II deel te nemen. In Droomgroep II wordt een laagje dieper met dromen gewerkt.

In Droomgroep I maken we gebruik van verschillende methoden om onze eigen droomsymboliek te onderzoeken en de boodschap van onze dromen te begrijpen.
Bij o.a. associëren en de ‘droominterview methode’ kom je door het stellen van eenvoudige vragen op het spoor van de persoonlijke symboolwereld van de dromer.
Door je van de tegengestelde energieën in het verhaal bewust te worden wordt het nog makkelijker je droom te begrijpen.
Met deze relatief eenvoudige methoden kun je inzicht krijgen in zelfs de meest complexe dromen.
Hierbij werken we met onze eigen dromen en is er veel aandacht voor je persoonlijk proces.

Start groep I:

Bij voldoende aanmeldingen
In Droomgroep II gaan we een stapje verder en werken we met het communiceren met droomdelen, identificeren met droomdelen en met methoden als het ’terugkeren’ in je droom. Ook hierbij staan je eigen dromen en hun betekenis voor jezelf weer centraal.

Verder kunnen er tijdens de droomgroepen I en II diverse onderwerpen behandeld worden, afhankelijk van de individuele belangstelling en ervaring van de deelnemers, zoals persoonlijke en universele symboliek, verschillende stromingen in droominterpretatie, kleuren in dromen, dieren in dromen, dromen over reïncarnatie, nachtmerries, vervolgdromen, enz.

Start groep II:

Steeds volgend op groep I

We werken in beide groepen met onze eigen dromen.
Het is daarom het leukst om van tevoren een aantal dromen, liefst recente, op te schrijven die je graag zou behandelen.

Werken met dromen is een creatieve manier om inzicht in jezelf te krijgen die naast transformerend en inspirerend vooral speels en leuk is!

Belangrijk
Met je dromen werken in een groep geeft je meer inzicht in je dromen, en natuurlijk in jezelf. Je leert jezelf, en je mededromers, kennen op een bijzondere en inspirerende manier. Daarbij is het belangrijk om elkaar de veiligheid te geven die nodig is bij het delen van persoonlijk materiaal. Daarom staan respect en humor in de droomgroepen centraal.

Om bovenstaande redenen spreek ik je het liefst even telefonisch voordat je aanmelding voor een droomgroep definitief is. Dit gesprekje is bij de kosten inbegrepen.

Deelname
Eerdere ervaring met droominterpretatie is niet noodzakelijk om mee te kunnen doen aan Droomgroep I. ‘Ervaren’ dromers kunnen starten in groep II, maar het is raadzaam eerst Droomgroep I te volgen. Overleg bij twijfel even met Wendy.

De groepen worden klein gehouden: min. 3, max. 5 deelnemers per groep. Dit om ervoor te zorgen dat er voldoende aandacht is voor alle deelnemers.

Data en tijden
Eerstvolgende Droomgroep I:
Aanvang: in overleg
Data: in overleg (volgen)

Kosten
Per 1 januari 2014 zijn de kosten E 195,- pp incl. BTW per persoon.
Hierbij inbegrepen zijn een droomwerk syllabus, koffie, (kruiden) thee en koekjes.

Lokatie:
Praktijk Wendy Gillissen, Delft
De praktijk is rookvrij.

Aanmelden voor groep I kan telefonisch of per mail,
Bij Wendy:
Stuur een mail
tel. 06-14640743