Home Droomwerk Terug in je droom

Terug in je droom

Terug in je droom gaan

In trance terug gaan in je droom is een krachtige en toch speelse techniek, die onder meer is geïnspireerd door het sjamanisme. Deze techniek wordt in de droomgroep van Wendy, naast andere droomwerkmethoden, veel toegepast:

‘Ik ben weer op de middelbare school, bah…’

Een frustrerende terugkerende droom over de middelbare school, steeds weer rondlopen in de eenzame gangen, ondanks dat je je diploma al hebt. Een ‘klassieker’ onder de herhaaldromen die velen van ons wel eens in de een of andere vorm hebben gehad.

Terug gaan in je droom is makkelijker dan je misschien denkt: je weet al waar je heen gaat. En eenmaal terug in je droom, heb je de vrijheid om rond te gaan kijken, met alle droomwezens te praten, je droom te veranderen waar je dat wilt.

Opeens ontdekt de droomster, dat er in de naargeestige gang een deur naar een muzieklokaal is, wat ze eerder niet had gezien…

“Leuk, een muzieklokaal…” Ze voelt zich er sterk toe aangetrokken. “Ik zou er wel binnen willen gaan, maar iets houdt me tegen…ik heb zoiets van ‘ik hoor daar toch niet…’ Volgens wie niet? Die vraag brengt haar naar haar vader.

Terug in je droom kun je gesprekken aanknopen met wat en wie je maar wilt: dieren, auto’s, geliefden, bekenden, vrienden en vijanden.

Ze ontmoet haar vader in het ouderlijk huis. Hij had haar altijd verteld dat ze zich beter in kon houden, geen risico’s nemen. Het doen zoals het hoort, je beter niet te veel illusies maken, anders zou het maar tegen vallen. Opvattingen die haar altijd geremd hebben.

In gesprek met haar vader komt ze er echter achter, dat haar vader haar met deze beperkende opvattingen heeft geprobeerd te beschermen.

Het mooie van terug in je droom gaan is, dat wanneer je je obstakels tegen komt, je daar ook meteen wat iets aan kunt doen!

Ze geeft haar vader zijn ideeën terug in liefde, door ze uit te ademen en terug te laten stromen, en gaat eindelijk het muzieklokaal binnen. Dat voelt lekker! De nare middelbare school laat ze verdwijnen, alleen het muzieklokaal blijft staan. Daarin heeft ze haar plek gevonden en kan ze haar eigen geluid laten horen.Tevreden komt ze uit haar trance.

Weer terug in je droom, zul je dingen opmerken die je eerder niet waren opgevallen.

Zul je bijna als vanzelf oplossingen ontdekken voor de obstakels in je leven, die in je droom worden verbeeld. Door het bewandelen van deze nieuwe wegen in je droom te beleven, maak je energie vrij en maak je ook de weg vrij voor het nieuwe in je ‘wakende’ bestaan!