Wanneer Rom, een jonge man die verstoten wordt om zijn Tzanatzi achtergrond Yldich, een Einache sjamaan tegen het lijf loopt, beginnen ze aan een reis die hun leven en dat van hun volkeren voorgoed zal veranderen.
Yldichs dromen vertellen hem dat Rom de enige is die het noordelijke Einache volk kan verlossen van een vloek die het al eeuwen plaagt. Een duistere kracht roert zich in het Noorden, terwijl machtsbeluste edelen in het Zuiden zich door niets laten tegenhouden om hun machtsgebied uit te breiden.
Maar Rom heeft geen idee wie hij werkelijk is, en hij zal snel volwassen moeten worden als hij de voorspelling van Yldichs dromen waar wil maken.
Samen met Eald, een eigenwijs en levenslustig Einache jongetje reizen Rom en Yldich door het woud van Gardeth, waar de sluier tussen de werelden met de dag dunner wordt en het leger van de Zuidelijke Koning steeds dichterbij komt.
Aan alle kanten belaagd, maar met de liefdevolle begeleiding van Yldich en diens temperamentvolle dochter Maetis moet Rom zijn verleden en dat van zijn volk onder ogen zien als hij de wonden die geslagen zijn door eeuwen van haat en vooroordelen wil helen.
Maar soms betaal je voor het onthullen van oude geheimen een zware prijs. Zal Rom zijn ware zelf kunnen accepteren en zijn magische kracht herwinnen, op tijd voor de grote slag?
Dat is in het kort het verhaal van ‘De Vloek van de Tahiéra.’
Dit verhaal heeft me lange tijd achtervolgd. Maar ik had geen idee, toen ik het eindelijk begon op te schrijven, dat het een waar gebeurd verhaal was. De reis van mijn ziel. Ik wilde gewoon een mooi verhaal schrijven.
Er waren wel signalen dat dit geen gewoon boek was.
Zo stond ik ervan te kijken hoe makkelijk de inspiratie naar me toe kwam. Ik hoefde niets te bedenken – de personages kwamen op de gekste momenten naar me toe en begonnen te vertellen. Ik hoefde hun woorden alleen maar op te schrijven.
Ze leidden zelfs een eigen leven en begonnen zich buiten het boek om te manifesteren.
Zo merkte een aurareader op dat de personages allemaal hun eigen energie en aura hadden, en kwam Yldich, de oeroude sjamaan doodleuk bij haar op bezoek toen ze een healing workshop gaf.
Maar de meest verbazingwekkende onthulling kwam pas later – het besef dat ik helemaal geen fantasyroman had geschreven.
Toen meer en meer mensen zich in het boek gingen herkennen, en met schroom aangaven dat ze de personages kenden alsof het hun eigen levens waren, begon het pas tot me door te dringen.
Ook al was ik reïncarnatietherapeut, ik was blind geweest voor dit simpele feit: ik had in werkelijkheid het verhaal van mijn eigen vorige levens geschreven. En het verhaal gaat nog steeds verder…
‘De Vloek van de Tahiéra’ van Wendy Gillissen is verschenen in het Nederlands en Engels en ontving drie prijzen voor zelfstandige auteurs in de Verenigde Staten.
Momenteel voltooit zij deel twee van deze serie: ‘De Zoektocht naar Tzanáta’.
Recensies
Ik vind dat je een heel erg mooi boek hebt geschreven. Ik vind het heel knap en bewonderenswaardig: de verhaallijnen, de karakters, en vooral hoe het verhaal gedragen wordt door een diep spiritueel inzicht. De werking van karma, liefde, compassie… het is een ‘tale of healing’. Er zit zoveel warmte en wijsheid in het boek! Roms reis door de Onderwereld is echt een briljante combinatie van humor en spirituele diepgang.
Pamela Kribbe
Mijn grootste lof voor het boek van mevrouw Gillissen is voorbehouden aan de diepe, authentieke spiritualiteit die van haar geschreven woorden druipt; haar inzicht in de droomwereld, haar aangeboren kennis van de ongeziene maar soms voelbare levenskracht die de basis is van de wereld om ons heen en de manier waarop ze de spirituele fundering en karmische bestemming onthult die uiteindelijk bepalen wie en wat we zijn.
Veel schrijvers hebben geprobeerd hun persoonlijke spirituele paradigma aan literaire fictie te koppelen en veelal zijn de resultaten onbevredigend. Of de ‘boodschap’ overheerst het verhaal zodanig dat de fictie ‘plat’ en geforceerd is, of de auteur is gedwongen om de ‘boodschap’ te verwateren omwille van het verhaal en het onderhouden van de lezer. In beide gevallen blijven zowel de auteur als het publiek ontevreden achter.
In het geval van ‘De vloek van de Tahiéra’ zijn beide obstakels op succesvolle en meesterlijke wijze omzeild! Als je niets meer dan pure fantasy zoekt, dan is dit het boek voor jou. Als je op zoek bent naar een gulle dosis spiritueel inzicht die je gidst naar de antwoorden op een paar van die knagende vragen en twijfels die we allen in ons dragen dan is dit ook het boek voor jou.
En als je op zoek bent naar beide, dan is dit je geluksdag!
Brian E. Erland, Amazon top 500 recensent
Een spannende en goed uitgewerkte plot, geloofwaardige, realistische personages die je goed leert kennen. En met een lekker portie humor. Het is een boek dat je niet weg kunt leggen. Je wilt het in één ruk uitlezen; weten hoe het Rom, Yldich en hun kleine compaan Eald vergaat. Een echte pageturner.
Sophia Loch
“De Vloek van de Tahiéra” overtuigt op vrijwel elk vlak van spanning en amusement dat het fantasy genre voorschrijft. Het werpt licht op waarden uit de echte wereld als liefde, eer en kameraadschap en bovendien is het geweldig onderhoudend. Gillissens visie op elfen, vreemde wezens en andere fantasy figuren is uniek en blaast ze nieuw leven in. In fantasy romans draait alles om de reis, en Gillissen weet verscheidene tot één enkele verbazingwekkende reis te verweven die boeiend is van begin tot eind.
Eric Jones, bookreview.com
Dit artikel werd eerder geplaatst op Nieuwetijdskind