Home Dreamwork Dreamworks for Therapists

Dreamworks for Therapists

Dromen houden ons op een unieke, creatieve manier, vol humor een onthullende spiegel voor. Ze helpen ons innerlijk evenwicht en psychische heelheid te bewaren.
Dit doen ze door de emoties, gedachten, delen van onszelf die we overdag naar het rijk van het onderbewuste hebben verbannen, weer een plek in ons bewustzijn te geven.
Met dromen werken is daarom een geweldige en creatieve manier om meer inzicht in je leven te krijgen.

Droominterpretatie

Droominterpretatie is al zo oud als de mensheid.
Het grote verschil in de benadering van droominterpretatie vroeger en nu is dat men vroeger meestal aannam, dat er vaststaande betekenissen bestonden van droomsymbolen, terwijl we er tegenwoordig van uitgaan, dat droomsymboliek persoonlijk is, en gevormd wordt op basis van onze eigen ervaringen, ideeën, gedachten, en gevoelens.

Dromen in de therapeutische praktijk

Ook in de praktijk van de therapeut of reader zal het voorkomen dat cliënten dromen of nachtmerries aandragen. Dan kan het fijn zijn wat basistechnieken te kennen die je als therapeut kunt gebruiken om de dromer te helpen begrijpen wat haar droom betekent.
Tevens kan de droom je inzicht geven in de thematiek van je cliënt.
Bovendien kun je de droom gebruiken als therapeutische ‘tool’: zo kun je de dromer terug in de droom laten gaan om deze te exploreren waarbij zich verrassende kansen voor therapeutisch werk zullen voordoen.
Ook kun je de droom gebruiken als ingang voor een regressiesessie.

Bijscholingsworkshop

In de bijscholingsworkshop voor therapeuten en readers bij Trance Art krijg je, na een korte introductie in de theorie, diverse methoden aangeboden van therapeutisch dromen, van de meest eenvoudige tot meer complexe en diepgaande.
Daarbij wordt de stof meteen inzichtelijk gemaakt door de dromen van de deelnemers als voorbeeld te gebruiken.
De nadruk ligt in deze workshop op het werken met dromen in de praktijk.
Ook worden de gedemonstreerde methoden geoefend in kleine groepjes.
Daarom is het belangrijk dat je als deelnemer een of meerdere dromen, oude of (liefst) recente tot je beschikking hebt.

Syllabus

Bij de cursus kun je een syllabus aanschaffen waarin de basistheorie uiteen wordt gezet en de droomwerkmethoden nog eens staan beschreven. Ook verschillende soorten dromen en droomtheorieën komen aan bod. Daarnaast bevat de syllabus een lijst tips voor het onthouden van dromen en een literatuurlijst.

Docent

De workshop wordt verzorgd door Wendy Gillissen. Wendy is al sinds haar jeugd gefascineerd door dromen en het onbewuste. Na haar studie Klinische Psychologie heeft zij zich bijgeschoold tot regressietherapeut. Zij verzorgt droomgroepen en consulten droomwerk sinds 1998. Wendy heeft o.a. les gegeven bij het Oost West centrum, bij Trance Art en in eigen praktijk. In haar lessen staan speelsheid, humor en het toepassen van kennis in de praktijk centraal.
Wendy heeft een fulltime praktijk voor regressietherapie in Delft. Daarnaast is zij auteur en maakt zij sieraden.

Praktisch

Data: nieuwe data 2014/5 volgen
Adres: Piet Heinstraat 110, Den Haag (routebeschrijving: klik hier)
Docent: Wendy Gillissen
Prijs: nieuwe prijs wordt nog vastgesteld
Bestemd voor: Hypnotherapeuten en regressietherapeuten (afgestudeerd, of tenminste hiervoor één jaar studerende), coaches
Accreditatie NBVH: 10 punten
Certificaat: TranceArt bijscholingscertificaat

Extra info

Tijdens de workshop kun je bij Wendy Gillissen een syllabus aanschaffen over het therapeutisch werken met dromen. Voor meer informatie, klik hier: Therapeutisch werken met dromen of bel 035 – 5429999