Home Het intakegesprek

Het intakegesprek

intakegesprekTherapiesessies worden in mijn praktijk altijd voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek. Dit is een aparte afspraak die wordt gevolgd door de eigenlijke regressietherapie sessie(s).

Vraag

Waarom eigenlijk deze uitgebreide intake? Ik hoor wel eens wat ongeduld bij mensen die een afspraak willen maken: waarom geen spijkers met koppen slaan en meteen beginnen met regressie?

Reis

De reden dat een uitgebreide intake belangrijk is, leg ik altijd uit aan de hand van een voorbeeld. Stel, je gaat op reis. Je hebt een bepaald einddoel dat je wilt bereiken. Is het verstandig op stap te gaan zonder kaart van het gebied waar je heen gaat? Zonder precies te weten waar je einddoel ligt en hoe dat te bereiken? Uiteindelijk kom je mogelijk wel waar je wilt zijn, maar de kans dat je eerst verdwaalt, doodlopende weggetjes inslaat en veel tijd en energie verspilt is groot.

Landkaart

Met een goede intake kan ik samen met de client de landkaart van diens leven in grote lijnen in kaart brengen. We kijken naar waar je vandaan komt: de invloeden van je voorouders en hun thema’s, je ouders en hun eventuele problematiek en de invloed daarvan op jou. We nemen je geboorte in dit leven en naar je vroege kindertijd onder de loep. Daarbij kijken we naar de vraagstukken, klachten of blokkades die je ervaart, en hun mogelijke oorzaken in dit of vorige levens.

Geboortehoroscoop

Ik gebruik de geboortehoroscoop daarbij als extra landkaart om inzicht in jouw persoonlijkheid en problematiek te bevorderen. Dat doe ik nooit op een manier die jou vastlegt: een geboortehoroscoop is juist een leuke, inspirerende manier om meer inzicht te krijgen in jouw blauwdruk, potenties en datgene wat je mogelijk nog blokkeert.

Inzichten

Tijdens het gesprek kan ik als therapeut vaak al wat inzichten brengen en mogelijke oorzaken van datgene waar je tegenaan loopt in dit leven benoemen. Soms dienen zich zelfs bijzondere inzichten aan via de intuitie en het aanvoelen van de energie van jouw voorouderlijn of vorige levens. Als je zelf ook sensitief bent, kan onze gezamelijke gevoeligheid voor energie en velden van bewustzijn het gesprek op een hogere frequentie brengen. Daardoor kan er al informatie bewust kan worden die voor jouw genezing belangrijk is.

Overzicht

Vergeet daarbij niet: jouw eigen achtergrond is jouw ”normaal”. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet helemaal als het gaat om je eigen leven, familie en de invloeden daarvan op jou. Maar een ervaren en hoogsensitieve therapeut die van een afstandje kijkt kan verbanden en oorzaken zien waar je je zelf misschien nog niet bewust van was.

Transformatie

Voor sommige clienten blijkt het intakegesprek door al deze factoren samen zélf al een transformerende werking te hebben of de ontwikkeling en bewustwording verder op gang te brengen.

Wensen en doelen

Tevens brengen we jouw doelen en wensen goed in kaart. Ook dit is belangrijk: het bewust worden van waar je precies tegenaan loopt en wat je echt wilt, is de eerste stap naar gerichte doeltreffende aktie: de eigenlijke regressie-en reincarnatiesessie.

Afspraak maken? Gebruik het contactformulier