Home Artikelen Hoe een vorig leven je praktijk in de weg kan zitten

Hoe een vorig leven je praktijk in de weg kan zitten

514
0
praktijk

Faalangst en succesangst in de praktijk

Een regressietherapie cliënte was bezig met afstuderen voor een specifieke healing opleiding. Maar wanneer ze praktijk examen moest doen, kreeg ze last van een merkwaardige angst: aan de ene kant was ze zeer goed in staat intuïtief die cliënten te kiezen waar zij goed mee kon werken en het ook nog erg goed te doen. Aan de andere kant voelde ze zich dan een cheater en was bang om ”op haar bek te gaan”. Een opmerkelijke combinatie van succes-angst en faalangst! En dat terwijl die specifieke healing methode haar passie was en ze er heel veel aanleg voor had.

Wortel in vorig leven

Ik zie wel vaker cliënten die in opleiding zijn voor een alternatieve geneeswijze, en hun eigen praktijk willen opstarten, waarbij van faalangst eigenlijk de angst voor succes blijkt te zijn! Als tijdens de intake nergens echt uit blijkt waar deze angst nou vandaan zou kunnen komen, is de kans groot dat de wortel in een vorig leven zit.

Regressie

Ook bij deze cliënte bleek dat geval. In de sessie kwamen we, al focussend op de angst, al snel uit bij een verpleegster die in een oorlogssituatie in haar eentje te maken kreeg met de verantwoordelijkheid voor acht patiënten. Ze raakte in shock en wist niet meer waar te beginnen. Maar er was nog niets gebeurd. De angst was er al. Dus we moesten verder terug.

Oude China

Nog dieper gaande, kwamen we uit bij een genezer in het oude China. Deze genezer was zeer succesvol. Hij had enorm veel zelfvertrouwen en was dan ook heel goed in zijn vak. Hij had een prachtige tuin met kruiden en bloemen voor zijn remedies, een eigen bibliotheek, en werkte daarnaast met spreuken en energie. Omdat hij was in dienst was van hoge medewerkers van de Keizer had hij veel aanzien. Dat betekende wel, dat iedereen héél veel van hem verwachtte…

Healertrauma

Al focussend op de angst komen we uit bij het moment dat er een patiënt wordt binnengebracht, waar de healer niets mee kan. De man heeft een wond die zo ernstig is, dat hij al is overleden voor de healer kan beginnen. Dat choqueert hem tot op het bot. Het is voor het eerst, dat hij iemand niet kan helpen. Hij, met al zijn zelfvertrouwen en vermogens. Hij verliest zijn vertrouwen in zijn vermogen tot genezen.

Lijntje naar boven

Maar ook heeft hij het gevoel, dat de goden hem in de steek hebben gelaten… dus knijpt hij zijn ”lijntje naar boven” af. Daarnaast komt de angst van de stervende zijn systeem binnen! Als healer is hij immers zeer gevoelig voor energie.

Acceptatie

Wanneer we de kwestie nader onderzoeken, beseft de healer dat de man zijn tijd gewoon gekomen was. Het was zijn pad om te sterven. En de wond was te groot om te helen. We maken even een praatje met zijn oude goden. Een glimlachje verschijnt op het gezicht van de healer. ”Het is niet aan hem”, zeggen ze. ‘’Wij zijn nog steeds de baas.’’ En dat is oké. Hij accepteert het. Serene rust verschijnt op zijn gezicht.

Gewond hart

Maar er is nog iets met zijn hart, dat voelen we allebei. Er zit iets diepers. Daarop richtende, komen we uit bij een eerder genezerstrauma. Zijn dochtertje. Zij was onder de hoede van een ander aan het spelen, en was ergens in gestikt. Ze werd binnengebracht, maar te laat. Wanhopig probeert de genezer haar terug te halen uit de dood… een onmogelijke opgave. Kruiden helpen niet, zelfs energie helpt niet.

Kracht verkeerd gebruikt

Maar haar dood is door het falen van een ander. Zijn verdriet verandert in felle woede. Omdat hij zo’n sterke genezer is, kan zijn kracht omslaan in iets destructiefs. Hij draait zich om en geeft de bediende die gefaald heeft een felle kung fu klap op zijn hart. Met zoveel energie, dat de man er bijna in blijft. Meteen trekt de healer zich terug, geschrokken van zijn eigen vermogen tot destructie. En besluit die kracht nooit meer te gebruiken.

Verklaring

Dit verklaart de angst van de cliënte voor haar eigen energie! Ze is bang te krachtig te zijn en destructief te worden. Dus laten we de oude genezer praten met de man die hij bijna had gedood met zijn helende kwaliteit. Hij biedt zijn excuses aan. De man zelf blijkt ook met schuldgevoel te zitten. Dus we laten ze een goed gesprek hebben. Ze kunnen elkaar vergeven. Dat geeft rust.

Begrip

Nu beseft de oude genezer, en daarmee ook de cliënte dat die grote kracht oké is, zolang ze in de praktijk maar voorzichtig en met beleid gebruikt wordt. En dat het oké is als patiënten niet geholpen kunnen worden, want ze hebben hun eigen pad, en als het hun tijd is, hebben we daar als genezers niets over te zeggen. Dat is in de handen van de ”goden” (of zoals we tegenwoordig zouden zeggen: van hun eigen ziel).

Afronding

Vredig sluiten we de sessie af. De genezer gaat rustig naar het Licht met zijn dochtertje. Nu heeft de cliënte bewust contact gemaakt met een krachtige genezer in haar ”pakket” en hem geheeld, een facet van haar eigen ziel met krachtige vermogens en kennis, in lijn met de passie die ze heeft met haar eigen vak! We zijn benieuwd hoe dit door gaat werken in haar aankomende praktijk…

Chiron in de praktijk

Dit is een voorbeeld van hoe moeilijke ervaringen in vorige levens met een healing modaliteit ons in dit leven nog kunnen frustreren in het opstarten van een eigen praktijk. Veelal hebben we al ervaring met een vergelijkbare manier van werken. Maar een genezerstrauma, vaak uitgebeeld in de horoscoop door mogelijke aspecten met bijvoorbeeld de ”gewonde genezer” asteroïde Chiron, laat ons zien waar we onszelf nog kunnen helen om een blije en ontspannen genezer te worden!

Blije genezer

Het mooie daarvan is niet alleen, dat de angst en vaak onterechte of overdreven schuldgevoelens van ons af vallen, maar dat we ook bewust contact hebben met een genezer op onze eigen vorige levenslijn. En dat kan ons enorm helpen in het (verder) ontwikkelen van ons prachtige vak als genezer van de mensheid!

© drs. Wendy Gillissen, 2023
www.reincarnatietherapie.com
Wendy’s artikelen worden regelmatig geplaatst op Inspirerend Leven
Dit artikel mag niet zonder schriftelijke toestemming worden gekopieerd en gepubliceerd.
Delen mag natuurlijk wel, graag zelfs!