Home Regressie- en reïncarnatie therapie Regressietherapie voor kinderen via de ouder

Regressietherapie voor kinderen via de ouder

regressietherapie kinderen ouderVanaf januari 2016 bied ik ook regressietherapie voor jonge kinderen via de ouder aan in mijn praktijk.

Wat houdt het in?
Misschien heb je wel eens van familieopstellingen gehoord, of een opstelling meegemaakt. In familieopstellingen wordt therapeutisch gebruik gemaakt van het feit, dat je je als ander eigenlijk verbazingwekkend makkelijk in de energie, emoties en geschiedenis van de ander kunt verplaatsen, ermee kunt identificeren en er zelfs therapeutisch mee werken.

Regressie met kinderen jonger dan een jaar of 5, 6 is om uiteenlopende redenen lastig, al is het maar omdat complexe problemen dan niet goed via taal verwoord kunnen worden. De oplossing is dan om via jou als ouder voor je kind te werken.

In kinderregressie via de ouder ga je zelf, in plaats van je kind in een lichte trance en stap je onder begeleiding van de therapeut in de energie, ervaring en beleving van je kind (dit kan ook een pleegkind of geadopteerd kind zijn) om te ervaren waar diens problemen of blokkades op gebaseerd zijn, en deze te helen.
Het kind is hierbij niet aanwezig; wel wordt van te voren toestemming gevraagd. Bij kinderen die te jong zijn om zelf toestemming te kunnen geven maken we via spiertesten verbinding met diens hoger Zelf om toestemming te vragen.

Problematiek van jonge kinderen kan gebaseerd zijn op vorige levens maar ook op ervaringen in de baarmoeder of tijdens de bevalling, de baby-tijd of in het heden. Zo kunnen kinderen nog last hebben van onverwerkte vervelende ervaringen tijdens de geboorte of in de baarmoeder, of door nare ervaringen in het ziekenhuis.

Ook kunnen kinderen reageren op invloeden vanuit onverwerkte problematiek van ouders of voorouders. Daarom is het van belang dat je als ouder bereid bent ook naar je eventuele eigen aandeel in de klachten van je kind of baby te kijken en je eigen geschiedenis te onderzoeken, zowel in de familie-lijn als eventuele vorige levens.

Soms kan het nodig zijn zélf een of meerdere sessies te doen om eigen kwesties uit dit of vorige levens te helen waar je kind op reageert, of die het kunnen doen van een sessie van je kind in de weg zouden kunnen staan omdat ze simpelweg teveel aandacht vragen. Denk maar aan de procedure in het vliegtuig: eerst zelf je zuurstofmasker opzetten, dan je kind helpen!
Als je zelf teveel onverwerkt leed hebt dat om aandacht vraagt, is het lastig je kind te helpen via ouder-kind regressie en is het nodig eerst aan jezelf te werken. Bovendien zijn je kinderen ook nog eens je krachtigste spiegel: alles wat je zelf nog niet verwerkt hebt, spiegelen ze doodleuk naar je terug.

Ook is het voor een soepel kunnen werken van belang dat je zelf redelijk gemakkelijk in een lichte trance kunt gaan. Als je nog nooit regressietherapie of aanverwante therapie-methodes hebt meegemaakt, is een proefsessie een manier om er achter te komen of je makkelijk in trance gaat.

Procedure
Bij regressie voor jonge kinderen via de ouder maak je net als bij regressie voor jezelf, eerst een afspraak via het contactformulier voor een korte telefonische kennismaking (deze is kosteloos). Je kunt dan tevens een afspraak maken voor een uitgebreid intakegesprek (zie ook de praktische informatie over regressie in mijn praktijk), waarin we zowel jouw geschiedenis en thematiek, als die van je kind bespreken.
Na het intakegesprek kun je een of meerdere sessies inplannen waarin we voor jouw kind, voor jou of allebei met regressietherapie en aanverwante technieken kunnen werken om de onderliggende oorzaken te helen.

Regressie voor kinderen via de ouder is in mijn praktijk mogelijk voor baby’s van 0 en kinderen tot ongeveer 8 jaar, voor oudere kinderen zou ik eerder aanraden een regressietherapeut in te schakelen die direct en 1 op 1 met kinderen werkt. Wel zijn er uitzonderingen mogelijk; vraag het bij geval van twijfel via het contactformulier.

Contra-indicaties
Momenteel werk ik niet (via de ouder) met kinderen die vroege tekenen vertonen van ernstige psychopathie.

Lees hier voorbeelden van regressiesessies voor kinderen via de ouder