Home Regressie- en reïncarnatie therapie Wat kun je verwachten van regressietherapie?

Wat kun je verwachten van regressietherapie?

verwachtenRegressie-en reincarnatietherapie is een geweldige manier om oude obstakels op te lossen die je nog weerhouden je meest authentieke en krachtige zelf te zijn.
De laatste jaren krijg ik nog wel eens vragen van belangstellenden die kennelijk enigzins onrealistische verwachtingen hebben van regressietherapie. Daarom bied ik hier wat meer informatie over wat je van regressietherapie in mijn praktijk kunt verwachten – en wat niet.

Genezing is een proces

Net zoals vele andere therapievormen, ondersteunt regressietherapie je persoonlijke genezings-, ontwikkelings- en bewustwordingsproces. Dit proces begint natuurlijk al lang voordat je in mijn praktijk binnenstapt, soms al vele levens eerder.
Daarbij bouwt de therapie voort op waar je nu bent in je persoonlijke traject en wat je tot nog toe hebt bereikt aan zelfontwikkeling en bewustwording. Wat je kunt bereiken per sessie, of per reeks van sessies, hangt dus o.a. af van waar je nu bent in dat proces.

Een voorbeeld

Als je in je ontwikkeling nog niet zover bent dat je je kunt verbinden met je gevoelens en emoties, is het niet realistisch te verwachten dat je bij de eerste sessie meteen in een Dolby surround 3D film van een belangrijk vorig leven kunt stappen, of met één enkele sessie een soort persoonlijke verlichting bereikt.
Klinkt logisch, toch? Toch krijg ik wel eens mensen op de stoep die dit, al dan niet expliciet, wel degelijk verwachten. Misschien komt het een beetje door overdreven publicaties over miraculeuze genezingen die op internet de ronde doen…

Elke therapie is zelfgenezing

Een andere misvatting die ik nog steeds wel eens tegen kom, is dat de therapeut degene is die de genezing of verhoging van bewustzijn bewerkstelligt. Nee, dat ben je helemaal zelf!
In wezen is elke therapie een vorm van zelfgenezing. De therapeut, begeleider, coach, etc. is de begeleider van dat proces en assisteert daarbij. In hoeverre je je als client kunt laten inspireren door de trillingsfrequentie van de therapeut, je diens expertise toe kunt laten, en hoeveel energie, aandacht, focus, moed, passie en drive je in je eigen therapiesessie stopt, bepaalt het eindresultaat. Wat je erin stopt, is wat je eruit haalt.
Om het simpel te zeggen: de therapeut gaat je niet ”fixen” en ook geen ”instant verlichting” bezorgen. Wat de therapeut wel doet, is diens tools in jouw belang inzetten: ervaring, kennis van zaken, focus, liefdevolle aandacht en volledige, authentieke aanwezigheid.

Timing

De timing is bij regressietherapie ook van belang. Zo zie ik vaak dat één of een paar sessies op het juiste moment in je ontwikkeling, veel meer versnelling, genezing en verheldering kunnen geven dan regressies die geforceerd worden voordat je er klaar voor bent. Bijvoorbeeld omdat je nog niet in staat bent je te verbinden met je lichaam, of nog maar zeer moeizaam andere bewustzijnstoestanden kunt toelaten. Dan is het soms beter eerst aan die doelen te werken, bijvoorbeeld door lichaamswerk, mindfulness, ontspanningstechnieken, focussing, andere vormen van psychotherapie etc.
Je eigen Hoger Wezen en het Universum zorgen er meestal voor, dat je op het juiste moment aan regressie begint – tenzij je niet naar hen luistert, natuurlijk!

Stroomversnelling

Daarbij kan regressietherapie op het juiste moment wel degelijk een stroomversnelling in je proces teweeg brengen waardoor je grote sprongen kunt maken in je ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het ontdekken van de traumatische oorsprong van zeer zelfondermijnende overtuigingen en diens oorsprong in je jeugd of vorige levens, en het helen daarvan in therapie.
Of het ontdekken van parasitaire energetische aanwezigheden, zoals zg. archonten in je systeem, en het helen van de oude ”gaten” waardoor ze zijn binnengekomen zodat je ze voorgoed los kunt laten.
Het helen van het oertrauma, met daar vaak mee gepaard gaande energetische beinvloeding en losmaken van entiteiten en wezensvreemde energieen kan ook tot grote versnellingen in je proces leiden.
Maar ook het helen van innerlijke kinddelen kan soms verbazingwekkend snel grote positieve veranderingen in je leven bewerkstelligen.

Wat mij betreft is regressietherapie in dat opzicht een van de mooiste en meest veelomvattende tools voor het helen, en realiseren van je authentieke zelf!

transformatieproces transformationTo give real service, you must add something which cannot be bought or measured with money, and that is sincerity and integrity. ~Douglas Adams