Home Artikelen Reïncarnatie

Reïncarnatie

4926
0
links spiritualiteit

“I died as a mineral and became a plant,
I died as plant and rose to animal,
I died as animal and I was Man.
Why should I fear? When was I less by dying?”
~ Rumi

“I did not begin when I was born, nor when I was conceived. I have been growing, developing, through incalculable myriads of millenniums. All my previous selves have their voices, echoes, promptings in me. Oh, incalculable times again shall I be born.”
~Jack London

Over reïncarnatie
Het idee van reïncarnatie, de wedergeboorte van de ziel is zeer oud en een centraal thema bij oa het Hindoeïsme en Boeddhisme, de oude Kelten en diverse oude Griekse filosofen. Het is ook terug te vinden bij de vroege Christenen, de Katharen, verschillende Amerikaanse Indianenvolkeren (oa de Inuit), enz.

De oorsprong en het reïncarnatieproces
In het begin was er de Eenheid en bestond alles in een toestand van gelukzaligheid. De Ene Ziel (God, de Creator) wilde zichzelf leren kennen door de wereld van tegenstellingen en zaaide zichzelf uit in ontelbare zielenfamilies en zielen (die zich als laatste opsplitsten in twinsouls). In het proces van de terugkeer naar de Eenheid, naar de goddelijke staat maar nu als bewuste scheppers incarneren we leven na leven en leren we de lessen die we nodig hebben om te groeien in inzicht, liefde en licht.

Dit proces is nog steeds gaande; vandaar dat het ”aantal” zielen niet gelijk blijft door de millennia heen.

”Vorige” levens en het multidimensionele Zelf
Omdat we op het niveau van het lichaam en de persoonlijkheid te maken hebben met de tijd, zien we onze andere levens doorgaans als ”vorige” en ”toekomstige” levens. Op het niveau van de ziel echter is er geen tijd. Hoe meer je groeit in bewustzijn, hoe meer je mogelijk kunt ervaren dat de ziel, zelfs de persoonlijkheid in wezen multi-gefacetteerd is, dat je ”vorige” levens in werkelijkheid parallelle levens zijn en een deel zijn van jou, het grote magische wezen dat je in feite bent.

”Vorige” levens die vrij zijn van trauma en bewust geworden (bijvoorbeeld door regressietherapie) kun je ervaren als zeer waardevolle delen van jezelf die hun talenten en inzichten maar al te graag aan de jouwe willen toevoegen. Daarbij kunnen vorige levens van je twinsoul, de andere helft van je ziel, mits bewust en vrij, je begeleiden als liefdevolle helpers en gidsen. Je kunt hun aanwezigheid bijvoorbeeld opmerken in dromen, als een warme omhelzing, een gekriebel op je hoofd, in ”toevallige” (synchronistische) tekens als het verschijnen van vlinders of vogels, als dat bemoedigende stemmetje dat je altijd weer liefdevol toespreekt.

“This place is a dream. Only a sleeper considers it real. Then death comes like dawn, and you wake up laughing at what you thought was your grief.” ~Rumi