Home Artikelen Synchroniciteit & signalen van je ziel: 3 manieren waarop je ziel met...

Synchroniciteit & signalen van je ziel: 3 manieren waarop je ziel met je communiceert

1115
0
ziel

Je ziel probeert de hele dag door met je te communiceren en kan op veel manieren signalen geven als je ervoor openstaat. In dit artikel schrijft reïncarnatie-therapeut Wendy Gillissen over 3 simpele communicatiekanalen van je ziel. “De ene gebeurtenis valt samen met de andere op een betekenisvolle manier. Synchroniciteit zou je kunnen omschrijven als ‘betekenisvol toeval’.”

Wanneer we kijken en luisteren met ons hart, komen de mooiste dingen naar ons toe – dan navigeren we op de signalen van de ziel!

Synchroniciteit: betekenisvol toeval

Wanneer je je door de wereld beweegt, krijg je voortdurend signalen van je ziel. Je hebt een waardevolle gids voor het leven als je weet hoe je deze signalen kunt oppikken. De manier waarop je deze signalen krijgt, wordt ook wel ‘synchroniciteit’ genoemd. De ene gebeurtenis valt samen met de andere. Niet op een oorzakelijke manier, maar op een betekenisvolle manier. Synchroniciteit zou je kunnen omschrijven als ‘betekenisvol toeval’.

Je krijgt bijvoorbeeld een goed idee, en precies op dat moment wervelt de wind om je heen en laat je haar dansen. Of je uit eindelijk je opgekropte boosheid van jaren, en precies op dat moment laat een motorrijder zijn motor brullen. Of je vraagt je in je wanhoop af of er wel hulp voor je is, en op dat moment landt er een vlinder op je hand.

Dit zijn makkelijke manieren om signalen van je ziel op te pikken:

1. Vragen stellen en antwoorden ontvangen

Via synchroniciteit is het makkelijk voor het Universum (de Bron of je ziel) om met jou te communiceren, je signalen en bevestiging te geven en je een spiegel voor te houden. Een van de manieren waarop je daar bewust op kunt afstemmen, is simpelweg een vraag of een idee in gedachten te hebben en daarmee door de wereld te wandelen. Wat voor signalen komen er op je pad? Wat zou dat symbolisch kunnen betekenen?

Onthoud daarbij wel, dat het Universum nooit in negativiteit communiceert. Als je signalen krijgt die je angst aanjagen of nare voorspellingen lijken in te houden, dan is dat jouw eigen interpretatie vanuit je eigen angst. Dan heb je nog wat werk te doen om negatieve en op angstgebaseerde overtuigingen op te lossen.

2. Dromen

Via dromen kan je ziel ook met je communiceren. De taal van dromen is veelal symbolisch. De oermens kende deze symbooltaal goed. Hij had immers nog geen beschikking over schrift. Wij zijn deze taal grotendeels vergeten. We kunnen ze echter makkelijk weer leren – als we er maar voor open staan!

Lees ook:
10 soorten dromen: wat ze jou vertellen en laten zien

3. De natuur

De natuur is één groot levend en bezield organisme. Het is dan ook voor de Bron en je ziel makkelijk om je via de natuur signalen te geven. De zon die opeens door de wolken breekt wanneer je een spirituele doorbraak hebt; de vlinder die middenin de winter langs je raam fladdert op het moment dat je aan je overleden oma denkt; het lieveheersbeestje dat landt op een bepaalde pagina van je boek (die waardevolle aanwijzingen bevat voor je groei): het zijn allemaal voorbeelden van tekens van synchroniciteit.

Leven en dood

De natuur is bij uitstek een gids als het gaat om het meest beladen onderwerp van allemaal: dood, transformatie en wedergeboorte. De dood is in de natuur geen onderwerp waar angst en lijden aan gekoppeld zijn. De dood is een wezenlijk onderdeel van de cyclus van de natuur.

Wijze wilg

Toen ik zelf met vragen zat over de dood, maakte ik contact met een van mijn lievelingsbomen: een oude treurwilg. Deze wilg heeft een hele andere energie dan diens uiterlijk doet vermoeden. Ondanks de oude stugge takken, de bast vol mos, heeft deze wilg een wervelende, luchtige energie die je kan voelen als je wezenlijk verbinding maakt: van binnen danst hij!

“Wat vind jij nou van de dood?” vroeg ik simpelweg toen ik mijn hand op zijn oude rimpelige bast legde. De wilg leek van binnen te lachen, zoals altijd. “De dood bestaat niet,” zei hij zonder woorden. “Ik verander alleen maar van vorm.” Ik kon het voelen. De luchtige, blije energie van de wilg is niet afhankelijk van zijn aardse vorm. Hij IS.

Keltische vader

Contact maken met de wijsheid van de natuur als levend wezen én de signalen van de natuur als synchronistische aanwijzingen van de ziel, leerde ik vele levens terug van mijn Keltische vader. Het is een bijzonder verhaal. Ik deel het graag als voorbeeld van hoe magisch het Universum in elkaar steekt, en hoe de liefde van onze zielefamilie ons op bijzondere manieren weet te bereiken.

Het klinkt misschien gek, maar mijn ziel leidde me naar Ebay. Puur op gevoel neusde ik rond, tot mijn oog op een zeer oude bronzen ring viel. Een Keltische ring met een hele aparte vorm. Ik voelde meteen: ‘’Deze is het! Deze moet naar mij!’’ Nagelbijtend zat ik aan mijn computer. Gelukkig won ik met mijn bescheiden bod. Op het moment dat ik de veiling won, stond er opeens een grote man naast me.

Het was een hele grote harige man gekleed in primitieve kledij. Een spirit. Maar met mijn hart voelde ik dat dit een ‘goedgezinde spirit’ was. Een verwante ziel. Ik voelde de liefde, de goedkeuring en bevestiging als die van een vader. En dat bleek hij ook te zijn. Mijn Keltische vader van vele eeuwen geleden.

Bronwen

Toen de ring naar me toe gekomen was, maakte ik verbinding met mijn vorig leven. Bronwen, het roodharige dochtertje van de sjamaan van de stam. Als baby zat ik het liefst op papa’s schoot, en zag hoe hij de signalen van de natuur las, de vlucht van de vogels, het bewegen van de takken in de wind. Toen ik een kleuter was, leerde hij me de taal van de vogels – puur door te observeren en te luisteren. Door echt te horen en intens te zien. Wanneer je de ring van mijn Keltische vader naar je toedraait, zie je dat die bijzondere vorm een optische illusie creëert – je ziet een oog naar je terug kijken!

Oervaders en oermoeders

Omdat ik in dit leven geen echte vader heb gekend, was deze ring en de bevestiging van mijn Keltische vader een grote steun voor me in een tijd waarin ik deze goed kon gebruiken. Hoe mooi is het, dat niet alleen onze eigen ziel, maar ook onze zielsverwanten contact met ons maken via synchroniciteit, de natuur, en zelfs het internet – als we maar gewaar zijn. Als we maar niet alleen kijken maar ook zien. Als we maar niet alleen praten maar ook luisteren.

Wanneer we kijken en luisteren met ons hart, komen de mooiste dingen naar ons toe – dan navigeren we op de signalen van de ziel!

 

© drs. Wendy Gillissen
Dit artikel van Wendy is tevens gepubliceerd op Inspirerend Leven