Home Artikelen Wet van Aantrekking of magisch denken?

Wet van Aantrekking of magisch denken?

1869
0
wet_van_aantrekking

Wanneer je kennis hebt van de Wet van Aantrekking, kun je leven vanuit de bevrijdende kennis dat je als creator je eigen werkelijkheid creëert en heb je de tools in handen om dit te doen. Maar soms wordt de Wet van Aantrekking zo onjuist begrepen of toegepast dat deze juist leidt tot het tegenovergestelde resultaat.

Wet van Aantrekking

Volgens deze universele wet ”nodigen wij zelf de gebeurtenissen en dingen in ons leven uit, en de intentie en intensiviteit waarmee wij aandacht geven aan onze wensen en verlangens is de voorbereiding op de onvermijdelijke komst van die dingen in ons leven.”  (Esther Hicks) Door zonder weerstand te voelen en als het ware al te zijn wat je wilt, nodig je het uit in je realiteit.

wet van aantrekking

Verkeerde uitleg

Maar soms wordt deze wet verkeerd begrepen en wordt deze uitgelegd als het idee dat je 1:1 de realiteit creëert. Dat je dat wat je denkt, zonder meer oproept.
Dit zie ik soms bij mensen die datgene wat ongewenst is niet willen zien en erkennen. Ze denken dat ze het daarmee juist in het leven roepen. Maar dat is niet de wet van aantrekking, dat is een soort omgekeerd angstdenken, een vorm van  magisch denken: de basis van veel bijgeloof en een denkwijze die in het uiterste geval kan leiden tot dwangstoornissen.

wet van aantrekking

Magisch denken

Magisch denken gaat in dit geval zo: als je iets naars denkt, erkent, ziet, creëer je het. Maar zo werkt het niet: op aarde hebben we te maken met de polariteiten en alles wat bestaat, is er en bestaat, leuk of niet – regen bestaat, overgaar gekookte spruitjes bestaan, fascisten bestaan, geweld en oorlog bestaan – maar je bepaalt zelf hoe je deze dingen ervaart en in hoeverre je ze in jouw realiteit trekt op basis van wat je zelf gelooft.

Verzet

Datgene waar je je tegen verzet uit angst of woede zal je meer in je realiteit trekken. Datgene waar je je vanuit angst je focus op hebt, zal je meer aantrekken. Als je ergens een oordeel over hebt, zal je er meer last van hebben. Als je bijvoorbeeld bang bent voor geweld trek je het eerder aan. Ik ken een echtpaar dat zeer paranoïde is en wel drie sloten op hun voordeur heeft, en toch wordt er bij hen het meest ingebroken van het hele appartementencomplex.

Je creëert het ongewenste niet doordat je het bestaan ervan erkent, maar doordat je er zelf lading aan toekent.

Neutraal

Als je echter geen lading of oordeel meer op het ongewenste hebt zitten, kun je er neutraal onder blijven en zal het zich minder in jouw wereld manifesteren. Als je het tegenkomt en herkent voor wat het is, ga je er het gevecht niet mee aan, laat je het gewoon zijn, pareer je het effectief waar nodig, of keer je het zo goed mogelijk de rug toe om naar de gewenste situatie te gaan.

Lading = oordeel + emotie

Overval

Zo ging er een aantal jaren geleden een waargebeurd verhaal rond over een man die een jonge overvaller behandelde zoals hij zelf behandeld wilde worden, de angel uit de situatie trok en de overval veranderde in een etentje in een cafetaria met goed gesprek.
Natuurlijk kon deze man de situatie alleen ontladen en naar een goede richting ombuigen omdat hij er zelf volledig overtuigd was dat hij het kon, en omdat hij juist inschatte dat de jonge overvaller daar open voor stond. Deze aanpak moet je dus niet zonder meer in elk geval uitproberen, dat zou tot ongewenste escalaties en geweld kunnen leiden.

Pijn

Nog een voorbeeld: fysieke pijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat een groot percentage van fysieke pijn zoals we die ervaren, te maken heeft met de manier waarop we erover denken en voelen. Als we bang zijn voor pijn, er een oordeel over hebben, ons ertegen verzetten, ervaren we de pijn juist veel heftiger dan wanneer we er neutraler onder kunnen blijven.

Psychiatrie

En nog een voorbeeld: narcisme. Een lezer betichtte me ervan narcisme te creëren, door erover te schrijven – het zou niet bestaan, ik zou het creëren in de geesten van lezers door erover te schrijven. Tja, dat zou wat zijn: dat deze mevrouw eigenhandig een hele groep binnen de psychiatrie in het leven roept! Maar de wereld zoals we deze ervaren, is een creatie van een heel collectief van mensen, niet alleen van één persoon. Bovendien werkt de wet van aantrekking dus niet zo: narcisten bestaan wel degelijk, maar als je ze kunt (h)erkennen, de dynamiek van relaties met narcisten begrijpt, en snapt wat maakt dat je persoonlijk nog in hun vallen trapt en dat in jezelf heelt, dan kun je de juiste keuzes maken voor jezelf, creëer je een wereld voor jezelf waarin je niet op een negatieve manier te maken hoeft te hebben met narcisten.

Frequenties

In wezen zou je kunnen zeggen dat de wereld zoals wij die ervaren, bestaat uit vele dimensies, vele lagen, vele frequenties en wij zijn vrij om te kiezen op welke trillingsfrequentie we willen functioneren. Staar je je blind op het negatieve, op drama, dan zit je op die trilling en lijkt het alsof je gevangen zit in een wereld van narigheid. Kun je je frequentie verhogen, dan ga je naar een net even leukere dimensie in diezelfde wereld en ervaar je het positievere. Hoe meer je dat kunt, des te leuker wordt je realiteit. Hoe vollediger je in staat bent jezelf af te stemmen op wat je wel wilt, emotioneel en mentaal, hoe makkelijker je het manifesteert. De ‘hel’ en de ‘hemel’ bevinden zich vlak naast elkaar, het is alleen maar een kwestie van frequentie.
Lees verder onder de leestips
[bol_product_links block_id=”bol_5ab23c2325087_selected-products” products=”1001004005653112,1001004002597176,1001004005589433,9200000053400018″ name=”loa” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”794″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Erkennen en vrijheid

Het ontkennen en negeren van het ongewenste, oogkleppen opzetten voor alles wat niet fijn is maakt juist dat je er blind voor bent – en dan kan het je beentje lichten op het meest onverwachte moment. Je creëert het ongewenste niet door het te erkennen of erover te denken – je creëert het door er lading op te hebben. Lading (= oordeel + emotie als boosheid of angst) maakt dat je er nog onwillekeurige verbinding mee aangaat. Lading maakt nog dat je je juist blindstaart op het negatieve – of er krampachtig niet naar wilt kijken. Maar volgens de Wet van Aantrekking trek je ook aan wat je wanhopig niet wilt. Daar zit immers lading op!

wet van aantrekking

Hemel op aarde

Het neutrale erkennen van de waarheid, zeker ook over het onaangename en ongewenste, leidt nooit tot onaangename creaties, maar koppelt je ervan los en maakt je juist vrij te creëren wat je wél wilt. Dan pas je de Wet van Aantrekking toe op de manier die je vrijheid en geluk brengt. Dan creëer je je eigen hemel op aarde.

Dit artikel van drs. Wendy Gillissen werd tevens gepubliceerd op Nieuwetijdskind.
© Wendy Gillissen, 2018. Dit artikel is beschermd door auteursrecht. Geen enkel deel mag gekopieerd en gepubliceerd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur, bronvermelding en teruglink.